Niklas listar flippar och floppar under året som gått

tisdag, 3 januari 2012, 12:27 | Kategori : Klockor, Tänkvärt

Det är dax att summera året som gått och lista årets höjdpunkter och bottennapp!

Årets Stjärnurmakarbutik
Stjärnurmakarna i Linköping, nygatan HM-Huset

Årets flipp
Gant! Vi har nämnt det tidigare och faktum är att Gant-klockorna går från klarhet till klarhet och många dras till deras design och prisläge. 2012 spås en intressant och lyckad kollektion.

Årets flopp
Vad hände med MuteWatch? Förväntningarna var stora efter att ett lanseringsdatum var satt. Frågan är om Sverige inte var redo för klockan. Vi ser med spänning fram emot vad som händer 2012.

Årets klockhändelse
Klockvärldens mest betydelsefulla klockdesigner Mr. Gerald Genta framled i augusti 2011. Genta är personen bakom bla. Patek Philippes Nautilus, Audemars Piguets Royal Oak och Omegas Constellation.

Årets nykomling
Daniel Wellington. Med sina stilrena klockor och tidsenliga natoband är DW årets nykomling.

Årets värsting
Halda Space Discovery. Mannen bakom både Sjöö Sandström och Epoch Mikael Sandström har tagit fram denna klocka som med sina två utbytbara moduler och enastående teknik och mekanik är årets värsting. Klockan finns i 128 exemplar och kan bli din för 85 000 kr.

 

Årets samarbete
Svårt att inte tycka Stjärnurmakarna och Certinas samarbete med den limiterade DS Action klockan är årets samarbete. Klockan som endast är gjord i 500 ex finns endast hos Stjärnurmakarna och kostar i sammanhanget bara 4 990 kr.


//Niklas

Tags : , , , , , , ,

En kommentar for “Niklas listar flippar och floppar under året som gått”

  1. 1Boris

    Ta en titt på ryska klockor exempelvis på sidan http://www.smirs.com mång afint gjorda mekaniska klockor till priser som är minst sagt låga till kvaliteten .

Lämna en kommentar